Tools
Login
You are here: Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενας σύντομος οδηγός επιβίωσης για τα νέα μας «γυμνασιόπαιδα»
Κυριακή, 20 Ιαν 2019

sisyphos-enimerosi 

Ενας σύντομος οδηγός επιβίωσης για τα νέα μας «γυμνασιόπαιδα»

Ανακοινώσεις του Σχολείου Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 17:04

Ηρθα στο Γυμνάσιο!!!

Ενας σύντομος οδηγός επιβίωσης για τα νέα μας «γυμνασιόπαιδα»

Αγαπημένε μας μαθητή/ μαθήτρια,

Έφτασες στο Γυμνάσιο! Αυτό σημαίνει πως ολοκλήρωσες με επιτυχία  τα 6 χρόνια φοίτησής σου στο Δημοτικό , απόκτησες τις βασικές γνώσεις στα περισσότερα μαθήματα και  τώρα είσαι πια έτοιμος να ανοίξεις τους γνωστικούς σου ορίζοντες και να κάνεις νέες σχέσεις και συναναστροφές.   Όλοι εμείς, οι γονείς σου κι οι καθηγητές σου,  αναγνωρίζουμε πως η προσαρμογή σου απαιτεί προσπάθεια, υπομονή και χρόνο. Θα προσπαθήσουμε να σε καθοδηγήσουμε στην καθημερινότητα και τους κανόνες της  «νέας» σχολικής σου ζωής. Έτσι, θα προετοιμαστείς κατάλληλα  και θα καταπολεμήσεις τυχόν άγχη, φόβους και ανασφάλειες που μπορεί να σου δημιουργεί η νέα  κατάσταση. Θα έχεις την ευκαιρία να οργανωθείς καλύτερα και αποτελεσματικότερα στο νέο σου  ρόλο.

Σκοπός είναι  η μετάβασή σου από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο να γίνει με επιτυχία. Όλοι θα είμαστε δίπλα σου για να τα καταφέρεις!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • Τι ώρα ξεκινούν και τί ώρα τελειώνουν τα μαθήματα;

 • Η σχολική ημέρα περιλαμβάνει, συνήθως επτά (7) 45λεπτες διδακτικές ώρες.  Το κουδούνι «χτυπά» στα Γυμνάσιο στις 8:10  το πρωί . Αν ο καθηγητής σου μπει στην τάξη σου, δεν επιτρέπεται να μπεις μέσα καθυστερημένος κι ο απουσιολόγος της τάξης σου θα σου βάλει  μονόωρη απουσία.  Η αναχώρησή σου το μεσημέρι από το σχολείο, ειδικά μέχρι να σταθεροποιηθεί το πρόγραμμα, εξαρτάται από τα μαθήματα που έχεις κάθε μέρα . Η 6η ώρα τελειώνει στις 1:15 και η 7η στις 2 παρά 10. Θα πρέπει να σκεφτείς αν η απόσταση του Γυμνασίου είναι μακρύτερη από αυτή του Δημοτικού ,τότε θα πρέπει να ξεκινάς το πρωί νωρίτερα από το σπίτι σου. To κουδούνι για διάλειμμα χτυπάει κάθε μία διδακτική ώρα ( κάθε 45 λεπτά).Το διάλειμμα διαρκεί 10 λεπτά .

(εδώ πρέπει να μπει το πρόγραμμα των ωρών).

 

 • Mε τις απουσίες τι ισχύει;

 • Στο Γυμνάσιο παίρνεις απουσίες για κάθε ώρα και όχι όπως στο Δημοτικό. Οι απουσίες μπορεί να είναι δικαιολογημένες(απουσίασες επειδή αρρώστησες ή για κάποιο άλλο σοβαρό λόγο) και αδικαιολόγητες(εδώ συμπεριλαμβάνονται οι αποβολές κι η απουσία από το σχολείο χωρίς λόγο και εν αγνοία των γονιών σου). Δικαιολογημένες χαρακτηρίζονται οι απουσίες που μπορούν να αιτιολογηθούν από τον Γονέα ή από τον γιατρό ή από τον Διευθυντή του σχολείου , και μπορεί να είναι μέχρι 64. Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζονται οι απουσίες που δεν δικαιολογούνται με κανέναν από τους παραπάνω τρόπους και μπορεί να είναι μέχρι 50.

 

 • Σε τι διαφέρουν οι καθηγητές σου του Γυμνασίου από το δάσκαλό σου στο Δημοτικό;

 • Στο Δημοτικό έβλεπες τον δάσκαλό σου όσο έμενες στο σχολείο. Σου δίδασκε σχεδόν όλα τα μαθήματα του προγράμματος και μεταξύ σας είχε αναπτυχθεί μεγαλύτερη οικειότητα. Στο Γυμνάσιο, γενικά, κάθε μάθημα διδάσκεται κι από διαφορετικό καθηγητή.  Μπορεί δηλαδή , μέσα σε μια σχολική μέρα, ένα πλήρες εφτάωρο, να έχεις μάθημα με 7 διαφορετικούς καθηγητές! Από το γεγονός ότι συναντάς κάποιους καθηγητές μόνο μία ώρα  ή δυο ώρες την εβδομάδα , δεν πρέπει να χαρακτηρίσεις αυτούς τους καθηγητές απρόσιτους! Και οι καθηγητές έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με τους δασκάλους απέναντι στα παιδιά. Παρόλα αυτά, δε πρέπει να διστάζεις να ρωτήσεις , όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι που λέει ο καθηγητής σου. Πάντα να ξέρεις ότι θα είναι δίπλα σου.

 

 • Επιτρέπεται η χρήση του κινητού στο Γυμνάσιο;

 • Δεν επιτρέπεται η χρήση του κινητού τηλεφώνου στο Γυμνάσιο .Εάν κάποιος καθηγητής εντοπίσει κινητό, έστω κι απενεργοποιημένο,  μπορεί να το κατάσχει και ,στη συνέχεια, να το ζητήσει ο γονέας σου, αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση ανάγκης, θα ειδοποιηθούν οι δικοί σου από τον Διευθυντή του Σχολείου, μέσω του τηλεφώνου των γραφείων . Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να έχεις τηλέφωνο μαζί σου στο σχολείο.

 

 • Πόσες εκδρομές δικαιούμαστε;

 • Μέχρι 5 σχολικοί περίπατοι  μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα στη σχολική χρονιά. Στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων , μπορούν να πραγματοποιηθούν και άλλες ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές  εφόσον τηρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις ( συμμετοχή των ¾  των μαθητών ανά τάξη ,συμμετοχή καθηγητών).

 

 • Το Γυμνάσιο είναι μόνο μαθήματα; Μπορώ να ασχοληθώ και με άλλες ευχάριστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο σχολείο;

 • Στο Γυμνάσιο μπορείς να καλύψεις όλα τα ενδιαφέροντά σου, επειδή είναι μια ζωντανή κοινότητα . Μπορείς να συμμετέχεις σε εθελοντικές ομαδικές δραστηριότητες με τους συμμαθητές του σχολείου σου . Στο σχολείο πραγματοποιούνται δραστηριότητες στο πλαίσιο προγραμμάτων που καλύπτουν τομείς όπως είναι :

 1. Η Υγεία με θέματα που αναφέρονται  στη διατροφή ,στις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων ,στην κυκλοφοριακή αγωγή κ.λ.π.

 2. Ο Πολιτισμός με θέματα που έχουν σχέση με το θέατρο ,τον κινηματογράφο ,τη φωτογραφία ,την έκδοση εφημερίδας κ.λ.π.

 3. Το Περιβάλλον με θέματα που έχουν σχέση με τη χλωρίδα και την πανίδα ,τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις φυσικές καταστροφές κ.λ.π.

 4. ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός με θέματα που έχουν σχέση με το περιεχόμενο σπουδών ,τις εκπαιδευτικές επιλογές ,τις δυνατότητες εξιδείκευσης, την επιλογή επαγγέλματος κ.λ.π.

 5. ο Αθλητισμός μέσα από τη συμμετοχή σε μια ομαδική αθλητική δραστηριότητα.

Έχεις δικαίωμα συμμετοχής , όπως και όλοι ανεξαιρέτως οι συμμαθητές σου , μέχρι και σε δύο προγράμματα από τα παραπάνω.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

 • Υπάρχουν στο πρόγραμμα καινούρια μαθήματα και ποια είναι αυτά ;

 • Τα νέα μαθήματα στο πρόγραμμα του Γυμνασίου είναι τα Αρχαία Ελληνικά , η Γεωμετρία, η Βιολογία , η Τεχνολογία και η Οικιακή Οικονομία στην   Α ΄ Γυμνασίου, ενώ από τη Β΄ Τάξη  και έπειτα εισάγονται η Φυσική και η Χημεία.

Το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών

Στην Α΄ Τάξη διδάσκεται το μάθημα δύο ώρες την εβδομάδα από πρωτότυπο κείμενο (Αρχαία από Πρωτότυπο) και άλλες δύο ώρες την εβδομάδα στη γλώσσα που σήμερα μιλούμε (Αρχαία από Μετάφραση). Θα διδαχθείς τα έπη του Ομήρου , Οδύσσεια και Ιλιάδα , καθώς και θεατρικά κείμενα όπως η Ελένη του Ευριπίδη.

Τα Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο δεν πρέπει να  σε προβληματίζουν , καθώς :

 • θα διαπιστώσεις ότι πολλές λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας , χρησιμοποιούνται και σήμερα ίδιες ή λίγο διαφοροποιημένες.

 • Θα ανακαλύψεις ότι  η γλώσσα που μιλούμε είναι συνέχεια και εξέλιξη της γλώσσας των προγόνων μας.

 • Θα μάθεις από πού προέρχεται η ορθογραφία κάποιων λέξεων.

 • Θα εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου .

 • Θα βελτιώσεις την έκφρασή σου.

Εξάλλου, οι φιλόλογοί σου (οι υπεύθυνοι καθηγητές για τα γλωσσικά μαθήματα , την Έκθεση και τη Λογοτεχνία), είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε σου απορία και να σου δώσουν όσο χρόνο χρειάζεσαι για να επεξεργαστείς τις νέες πληροφορίες.

 

 • Αλλάζει κάτι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Έκθεσης;

 • Τίποτα σχεδόν δεν αλλάζει στον τρόπο που θα διδαχθείς τη χρήση της Νεοελληνικής Γλώσσας . Θα επαναληφθεί η διδασκαλία της Γραμματικής και του Συντακτικού που έχεις διδαχθεί, αλλά πιο συστηματικά . Ο τρόπος που θα γράφεις τις εκθέσεις σου είναι παρόμοιος με αυτόν που έμαθες στην τελευταία τάξη του Δημοτικού . Αναπτύσσεις δηλαδή ένα κείμενο χωρισμένο σε παραγράφους , με πρόλογο ,κυρίως θέμα και επίλογο .  Θα εξασκηθείς επίσης περισσότερο  στη σύνταξη της περίληψης.

 

 • Τι αλλάζει στη διδασκαλία των Μαθηματικών στο Γυμνάσιο;

 • Η διδακτέα ύλη των Μαθηματικών στην Α΄ Γυμνασίου είναι περίπου ίδια με αυτή που διδάχτηκες στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Αυτή η ύλη θα διδαχθεί πιο εκτεταμένα . Για να βοηθηθείς , το βιβλίο των Μαθηματικών της Α΄ Γυμνασίου έχει πολλές εικόνες ,που βοηθούν στην κατανόηση των εννοιών, όπως και πολλά λυμένα παραδείγματα. Τα σημαντικότερα σημεία της θεωρίας έχουν τοποθετηθεί σε πλαίσιο . Θα μάθεις επίσης τα σύμβολα , καθώς και  την ορολογία που έχουν τα Μαθηματικά και που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. ΄Εχει μεγάλη σημασία να σταθείς με ενδιαφέρον απέναντι στη νέα γνώση , για να νιώσεις τη μαγεία των Μαθηματικών και να ανακαλύψεις τη δυνατότητα να εκφράζεσαι με ακρίβεια.

 

 • Στο Δημοτικό μου άρεσε το μάθημα Ερευνώ και Ανακαλύπτω. Υπάρχει και στο Γυμνάσιο;

 • Εννοείται πως υπάρχει, μόνο που τώρα χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μαθήματα: Τη Φυσική , τη Χημεία και τη Βιολογία για δύο ώρες την εβδομάδα . Στη Β΄ Τάξη, Φυσική για δύο ώρες και Χημεία για μία ώρα την εβδομάδα , και στη Γ΄ Τάξη θα έχεις και τα τρία μαθήματα , δηλαδή δύο ώρες Φυσική , μία ώρα Χημεία και μία ώρα Βιολογία την εβδομάδα. Εκτός όλων των παραπάνω, θα διδαχθείς στην Α’ και  Β΄ Τάξη και Γεωγραφία.

 

 • Δεν έχω ξανακάνει Βιολογία . Είναι δύσκολο μάθημα;

 • Μα και στο Δημοτικό έχεις κάνει Βιολογία , όταν συζητούσες για την τροφική αλυσίδα και το ανθρώπινο σώμα! Το μάθημα της Βιολογίας έχει σκοπό να γνωρίσεις την ποικιλομορφία των οργανισμών ,τη σχέση τους με το περιβάλλον , την οργάνωση αυτού του εκπληκτικού  φαινομένου που ονομάζεται ζωή, τη μοναδικότητα του ανθρώπου ως βιολογικού φαινομένου , και, επιπλέον ,να μάθεις να παρατηρείς τους οργανισμούς , να αναγνωρίζεις τις μεταξύ τους σχέσεις και τη δική σου  θέση στο περιβάλλον. ΄Ισως χρειαστεί να επιμείνεις λίγο περισσότερο στην ορολογία , αφού πρέπει να μαθαίνεις νέους όρους και να τους χρησιμοποιείς σωστά.

 

 • Με τη Φυσική τι γίνεται;

 • Σκοπός του μαθήματος είναι να σε κάνει να παρατηρείς καλύτερα τα φυσικά φαινόμενα ,να τα περιγράφεις και να τα ερμηνεύεις. Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις έναν επιστημονικότερο τρόπο σκέψης, να κατανοείς τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Φυσικές Επιστήμες , αλλά και να βελτιώσεις τη σχέση σου με το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

 

 • Κι αυτή η Χημεία;

 • Η Χημεία χρησιμοποιεί σύμβολα για τα χημικά στοιχεία και ίσως αυτό θα σου φανεί σαν ξένη γλώσσα, αλλά αποτελούν ένα μικρό μέρος του μαθήματος . Η Χημεία θα σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ενότητα των Φυσικών Επιστημών , να κατανοήσεις τη συμβολή της συγκεκριμένης επιστήμης στην πιο σωστή συμπεριφορά σου απέναντι στο περιβάλλον .

 

 • Μου είπαν ότι υπάρχει και το μάθημα της Πληροφορικής!

 • Σωστά. Στο μάθημα αυτό θα μάθεις σχετικά με την επεξεργασία της πληροφορίας. Και επειδή οι πληροφορίες είναι ατελείωτες, χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές , που μπορούν να επεξεργαστούν  και να μετασχηματίσουν πληροφορίες σε ελάχιστο χρόνο. Στο Γυμνάσιο θα διδαχθείς τη δομή και τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς επίσης και τον προγραμματισμό τους.

 

 • Τι μάθημα είναι η Οικιακή Οικονομία;

 • Αυτό το μάθημα έχει σχέση με την οικογένεια και την κοινωνία, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο , όπου οικονομία σημαίνει ,, διαχείριση του οίκου,, και όχι αποκλειστικά διαχείριση χρημάτων. Σκοπός του μαθήματος είναι να δημιουργήσει το υπόβαθρο  για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής και να υποστηριχθεί η ευημερία ατόμων , οικογενειών και κοινωνίας. Συζητούνται θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της ελληνικής οικογένειας , τη διατροφή, την ενδυμασία , την κατοικία, την πρόληψη ατυχημάτων , τις πρώτες βοήθειες , την οικολογία . ΄Εχει πολύ ενδιαφέρον!

 

 • Στο Δημοτικό είχαμε  δεύτερη Ξένη Γλώσσα Γαλλικά/ Γερμανικά. Επειδή δεν  τα πήγαινα και τόσο καλά με τη Ξένη Γλώσσα που είχα επιλέξει , μπορώ να αλλάξω στο Γυμνάσιο;

 • Αυτήν την δυνατότητα δεν την έχεις .

 

 • Αναρωτιέμαι αν θα γίνω αποδεκτός από τα άλλα παιδιά του Σχολείου.

 • Την ίδια αγωνία θα έχουν και άλλοι συμμαθητές σου. Αν είσαι ο εαυτός σου, φιλικός και ευχάριστος , να είσαι σίγουρος ότι οι συμμαθητές σου θα σε πλησιάσουν ευκολότερα.

 

 • Πώς θα καταφέρω να ανταποκριθώ στις νέες προσδοκίες του καινούριου μου Σχολείου;

 • Δε θα έχεις καμία δυσκολία αν η μελέτη σου είναι καθημερινή και συστηματική. Να θυμάσαι:

 • Δεν θα σε βοηθήσει η σύγκριση με τους άλλους συμμαθητές σου. Σημαντικό για τον κάθε ένα είναι η ατομική πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν, να ξεπερνάει , δηλαδή, τις δικές του επιδόσεις και να βάζει, καθημερινά, νέους μικρούς στόχους.

 • Η προσπάθεια μετράει περισσότερο από την επίδοση

 • Πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι ή χειρότεροι μαθητές από σένα.

 

 • ΄Εχω ακούσει και για αποβολές. Τι είναι αυτές;

 • Πρέπει να ξέρεις πως δε χρειάζεται να φοβάσαι τις αποβολές, όταν:

 • Οι σχέσεις σου με τους καθηγητές σου και τους συμμαθητές σου είναι σύμφωνες με τους κανόνες που διέπουν τη σχολική ζωή. Δεν χρησιμοποιούμε καμία μορφή βίας, σωματικής ή λεκτικής. Ο σεβασμός προς τους άλλους θα πρέπει να έχει ύψιστη προτεραιότητα. Είναι η μαγική λέξη! Κάτι που δε μας αρέσει να μας κάνουν ,δεν το κάνουμε.  

 • δεν κάνεις παράτολμα και ριψοκίνδυνα πράγματα, που θέτουν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τη δική σου και των συμμαθητών σου σε κίνδυνο!

 • Εκφράζεις τις ανάγκες σου και τα αιτήματα σου για οτιδήποτε σε απασχολεί μέσα από διάλογο, είτε ατομικά είτε μέσω των εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας          ( 5μελές/ 15μελές) και όχι με τσακωμούς  και βίαιες συμπεριφορές.

      Η απόφαση για αποβολή μπορεί να είναι άμεση από τον Διευθυντή του Σχολείου    ( μέχρι δύο μέρες) ή έμμεση από τον Σύλλογο των Καθηγητών ( για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα). Σε κάθε περίπτωση , η αποβολή αφορά ακραίες και βίαιες συμπεριφορές .Μπορεί όμως ένας μαθητής να αποβληθεί από τον ίδιο τον Καθηγητή που διδάσκει το μάθημα ,σε περίπτωση που δε συμμορφώνεται κατά την διάρκεια του μαθήματος ,μετά από πολλές παρατηρήσεις και δυσκολεύεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

 

 • ΄Εχω ακούσει πως οι μαθητές στο Γυμνάσιο ψηφίζουν. Είναι αλήθεια;   Τι εκλέγουν, όταν ψηφίζουν;

 • Κάθε τάξη εκλέγει το 5μελές Συμβούλιο και όλοι οι μαθητές του σχολείου εκλέγουν το 15μελές Συμβούλιο. Ο Πρόεδρος του 15μελούς συμμετέχει στη Σχολική  Επιτροπή και το Σχολικό Συμβούλιο ,όπου παίρνονται αποφάσεις για τη λειτουργία του σχολείου .Το 15μελές μαθητικό Συμβούλιο μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μετά από απόφαση των 2/3 του συνόλου των μαθητών.

Να θυμάσαι πάντα:

 •    Στο Γυμνάσιο θα έχεις και άλλους τρόπους να διεκδικήσεις μια θέση στην ομάδα των συμμαθητών σου. Οι αθλητικές δραστηριότητες, η χορωδία ,άλλες ομάδες που μπορεί να λειτουργούν στο Γυμνάσιό σου, όπως επίσης και το 15μελές, αν σε ενδιαφέρει η διοίκηση κι η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.

 • Κάθε μάθημα διδάσκεται από διαφορετικό καθηγητή. Αυτό είναι     

    θετικό, γιατί έτσι θα γνωρίσεις πολλούς διαφορετικούς τρόπους   

    σκέψης.

 •   Κανείς δεν κέρδισε χρησιμοποιώντας βία και αρνητική συμπεριφορά.

 

 • Φοβάμαι τη συμπεριφορά των μεγαλύτερων παιδιών.

 • Πολλά από τα παιδιά είναι γνώριμα πρόσωπα από το Δημοτικό . Τα γνωρίζεις και σε γνωρίζουν . Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να είναι φίλοι σου και εκτός σχολείου. Στο σχολικό χώρο, ενισχύονται οι κοινωνικές  μας σχέσεις . Αν όμως αντιμετωπίζεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα  με κάποιον συμμαθητή σου , μπορείς να ζητήσεις την βοήθεια των καθηγητών σου.

 

 • Σε ποιόν μπορώ να μιλήσω, όταν έχω κάποιο πρόβλημα;

 • Κάθε τμήμα έχει τον δικό του υπεύθυνο καθηγητή, που ορίζεται από το Σύλλογο των καθηγητών . Αυτός είναι ο πρώτος που θα απευθυνθείς  και θα ζητήσεις βοήθεια για το πρόβλημα που σε απασχολεί. Αν ο υπεύθυνος καθηγητής δεν ανταποκρίνεται , αρχικά το συζητάς στη συνέλευση του τμήματός σου και μετά με τον ίδιο καθηγητή και στη συνέχεια , αν δεν υπάρχει συμφωνία , με τον Διευθυντή του σχολείου.

 

 • Οι γονείς μου θα έχουν τη δυνατότητα να  επικοινωνούν και να συνεργάζονται με το Διευθυντή και τους καθηγητές για θέματα που αφορούν στη μάθηση, και γενικότερα τη ζωή μου στο σχολείο;

 

 • Οι γονείς αποτελούν μέρος της κοινότητας του κάθε σχολείου. Συμμετέχουν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων , με τον οποίο μπορείτε να συνεργαστείτε για να πραγματοποιήσετε, για παράδειγμα , μια εκδήλωση. Συμμετέχουν και στη διοίκηση στη Σχολικής Επιτροπής που φροντίζει για την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων , που διατίθενται από την Πολιτεία στη σχολική μονάδα .

 • Επίσης, οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν σε επιτροπές , που έργο τους είναι ο έλεγχος της λειτουργίας του σχολικού κυλικείου και η οργάνωση των εκδρομών.

 • Εκτός των παραπάνω, οι γονείς σου μπορούν να ενημερώνονται  στις συναντήσεις με τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος αλλά και με τους υπόλοιπους καθηγητές σου. Αυτές οι συναντήσεις προγραμματίζονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς , οπότε οι γονείς κανονίζουν το πρόγραμμά τους.

Νέε μας  μαθητή, νέα μας  μαθήτρια,

    /΄΄΄΄Προσπαθήσαμε με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα να σου περιγράψουμε, πώς περίπου θα συνεχίσει η σχολική σου ζωή στο νέο σχολείο ,το Γυμνάσιο. ΄Ολοι εμείς οι καθηγητές σου θα είμαστε συνοδοιπόροι στη νέα σου καθημερινότητα. Άφησε πίσω σου το άγχος και ξεκίνα με ορμή κι αποφασιστικότητα για μια νέα αρχή. Μην ξεχνάς πως η ζωή ανήκει στους τολμηρούς και σ αυτούς που δεν τα παρατάνε μπροστά στην πρώτη δυσκολία. Μάθε να έχεις θάρρος, να μοιράζεσαι τις απορίες σου, εμπιστεύσου τους προβληματισμούς σου και θα ανακαλύψεις τη χαρά, το κέφι και το ενδιαφέρον που κρύβει το νέο Σχολείο .

Οι καθηγητές σου, οι νέοι σου δάσκαλοι

 

Προσθήκη σχολίου

Προσθέστε το μήνυμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ποιος είναι Online

Έχουμε 96 επισκέπτες συνδεδεμένους